archived page

Finale Evropskega prvenstva v košarki na vozičkih

Laško, 30.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal finalno tekmo Evropskega prvenstva v košarki na vozičkih (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk si je v Laškem ogledal finalno tekmo Evropskega prvenstva v košarki na vozičkih med reprezentancama Francije in Bosne in Hercegovine in se zatem udeležil še zaključne slovesnosti prvenstva.

Predsednik republike je ob tem poudaril pomen invalidskega športa, ki udejanja vrednote združevanja, sožitja in solidarnosti.

Predsednik je v nagovoru na zaključni slovesnosti prvenstva dejal, da v letošnjem olimpijskem letu vsi živimo z olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami. Čestital je organizatorjem za dobro pripravljeno prvenstvo in vsem sodelujočim športnikom za sodelovanje.

Najboljšim ekipam – zmagala je reprezentanca Francije – sta na zaključni slovesnosti predsednik republike dr. Danilo Türk in podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Jože Okorn podelila pokale.
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta si ogledala finalno tekmo in se udeležila zaključne slovesnosti Evropskega prvenstva v košarki na vozičkih (foto: Stanko Gruden/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne slovesnosti Evropskega prvenstva v košarki na vozičkih (foto: Stanko Gruden/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani