archived page

Odprtje heliporta Splošne bolnišnice Jesenice

Jesenice, 20.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnega odprtja heliporta za potrebe nujne medicinske pomoči v Splošni bolnišnici Jesenice (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnega odprtja heliporta za potrebe nujne medicinske pomoči v Splošni bolnišnici Jesenice. V svojem nagovoru je izpostavil, da je danes za Slovenijo srečen dan, saj odpiramo nov heliport in s tem ustvarjamo novo raven kakovosti v prizadevanju za reševanje človeških življenj in za pomoč pacientom. Predsednik je poudaril, da sta skrb za zdravje in skrb za reševanje človeških življenj temeljni vrednoti vsake družbe.

Ta skrb je na Jesenicah zgledna, je dejal predsednik. Kot je pojasnil, spada jeseniška splošna bolnišnica med najboljše slovenske zdravstvene ustanove in je tudi ena redkih, ki ima mednarodni certifikat kakovosti. To je po besedah predsednika v teh časih izrednega pomena, ker se medicina čedalje bolj internacionalizira in se na ta način omogoča mednarodno zagotavljanje medicinskih storitev, predvsem pa se s tem dviga raven kakovosti zdravstvenih storitev v Sloveniji, posebej na Gorenjskem.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnega odprtja heliporta za potrebe nujne medicinske pomoči v Splošni bolnišnici Jesenice (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik je spomnil, da smo pred nekaj dnevi obeležili 100. obletnico nastanka gorske reševalne službe, ki jo v Sloveniji globoko spoštujemo zaradi njene tradicije, humanosti in vseh njenih prostovoljcev, ki iz lastnega etičnega motiva pomagajo reševati življenja. Predsednik je dodal, da je bil velik del njegovih pogovorov z gorskimi reševalci posvečen prav pričakovanjem v zvezi z odprtjem novega heliporta na Jesenicah, ki bo po njegovem prepričanju gorski reševalni službi pomagal rešiti še več življenj.

V Sloveniji tačas veliko govorimo o sedanji krizni situaciji kot o krizi vrednot. Predsednik je opozoril, da bi se morali ob takih splošnih in ne dobro premišljenih kritikah spomniti, kako veliko ljudi imamo, ki vsak dan rešujejo človeška življenja in pomagajo soljudem, poleg tega pa s svojimi rešitvami, kot je novi heliport, pomagajo dvigovati to skrb na nove ravni kakovosti. Bodimo boljše volje in bolj samozavestni, kajti taki uspehi so pomembni kamenčki v mozaiku naše nacionalne eksistence in našega napredovanja, je poudaril.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je ob tej priložnosti čestital vsem, ki skrbijo za razvoj kakovosti zdravstvenih storitev in za napredek jeseniške bolnišnice, ter vsem, ki so prispevali k današnjemu odprtju heliporta.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani