archived page

Predsednik sprejel slovenske košarkarje

Ljubljana, 28.9.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko moško košarkarsko reprezentanco, vodstvo reprezentance in predstavnike Košarkarske zveze Slovenije (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko moško košarkaško reprezentanco, vodstvo reprezentance in predstavnike Košarkaške zveze Slovenije. Čestital jim je za uspešen nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki in poudaril, da so s svojimi podvigi mnogim v Sloveniji dali optimizem in vero vase, kar v teh časih potrebujemo. Povedal je, da sta ga med spremljanjem tekem najbolj navdušili njihova borbenost in taktična spretnost, ki sta jih pripeljali do zmag.

Predsednik je spomnil, da pred tekmovanji niso veliko obljubljali, ampak so si zastavili visoke cilje, kar je pomembno sporočilo za slovensko družbo, saj moramo imeti visoke cilje in verjeti, da smo jih sposobni uresničiti. Izpostavil pa je tudi taktično zrelost in uspešno izvedbo, s katero so dosegli največ, kar se je dalo doseči. Ta dosežek je bil tako imeniten in velik, da moramo z njim računati tudi v prihodnje, je še dejal predsednik in se košarkarjem zahvalil za njihov prispevek k dvigu ugleda Slovenije v svetu.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko moško košarkarsko reprezentanco, vodstvo reprezentance in predstavnike Košarkarske zveze Slovenije (FA BOBO)Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok se je v imenu reprezentance zahvalil predsedniku za pozornost in sprejem. Poudaril je, da se košarkarji odrekajo prostemu času in trenirajo tudi med počitnicami, kar je vrednota, ki je v slovenskem prostoru premalo prepoznana. Izpostavil pa je tudi prispevek košarkarjev k večji pripadnosti Slovencev svoji državi. Predsedniku dr. Danilu Türku je poklonil košarkarski dres z njegovim priimkom in številko 09, ki ga bo spominjal na velik uspeh slovenske košarke v letu 2009.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani