archived page

Predsednik na 12. festivalu za tretje življenjsko obdobje

Ljubljana, 1.10.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala 12. festival za tretje življenjsko obdobje, kjer sta si ogledala sejemsko razstavo ter se srečala z organizatorji in udeleženci festivala (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala 12. festival za tretje življenjsko obdobje, kjer sta si ogledala sejemsko razstavo ter se srečala z organizatorji in udeleženci festivala. Več kot 200 razstavljavcev, ki se letos predstavljajo na festivalu, je razvrščenih v različne tematske sklope oziroma parke. Predsednik in soproga sta se posebej zadržala pri razstavljavcih v Parku informacijske družbe, Parku zdravja in zdrave prehrane ter Parku turizma, športa in prostega časa. V sklopu festivala se je predsednik Türk udeležil tudi Konference Zveze društev diabetikov Slovenije, kjer je imel pozdravni nagovor.

Predsednik je v nagovoru udeležencem konference dejal, da ima zveza društev diabetikov, ki spada med starejše slovenske organizacije, pomembno poslanstvo. Pohvalil je tudi delo zveze z mladimi, ki imajo včasih še vedno prešibko razumevanje pomena discipliniranega prehranjevanja in zdravega načina življenja. Ker je mladost načeloma povezana z dobrim zdravjem in dobro kondicijo, je toliko bolj pomembno, da se zavest o nevarnostih diabetesa razvije dovolj zgodaj, je pojasnil predsednik. Če želimo živeti kot zdrava družba, moramo skrbeti za preprečevanje bolezni in za zdrav način življenja, je poudaril.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala 12. festival za tretje življenjsko obdobje, kjer sta si ogledala sejemsko razstavo ter se srečala z organizatorji in udeleženci festivala (foto: Stanko Gruden/STA)"V Sloveniji se radi pohvalimo z dobrim zdravstvenim sistemom, nekoliko manj pa smo lahko zadovoljni s stopnjo razvitosti preventivnih dejavnosti. Prevencija je danes vse pomembnejša, ne samo medicinsko, ampak tudi družbeno, saj se naše prebivalstvo stara. Daljšanje življenjske dobe je pomembno merilo napredka družbe, vendar gredo s tem nove naloge, med katerimi je ena najpomembnejših delo z mladimi in skrb za to, da bodo dovolj zgodaj razumeli, kako pomemben je zdrav način življenja za dolgo in prijetno življenje. To je pomembna sestavina medgeneracijske solidarnosti v naši družbi in tisto, kar lahko mlada generacija prejme od starejše generacije," je dejal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani