Javni nastopi

NAGOVOR PREDSEDNIKA KUČANA DRŽAVLJANKAM IN DRŽAVLJANOM

Ljubljana, 21. december 2002


Moje predsedniško delo je končano. Odhajam zadovoljen. Slovenija je v preteklem desetletju dosegla veliko. To smo opravili s skupnimi močmi. Danes smo samozavesten narod z lastno stabilno in demokratično državo. Takšni vstopamo v evropske in evroatlantske povezave, ki dokončno postajajo naš življenjski prostor.

Svoje usode še nikoli nismo imeli tako trdno v svojih rokah. Od nas je odvisno, kako prijazno bo naše življenje, koliko bo država služila našim upanjem in pričakovanjem in kako bomo znali izkoristiti priložnosti v vznemirljivem svetu, ki ga živimo. Da bo dobro za življenje na zemlji, za nas in za vse, s katerimi si ta svet delimo in zanj nosimo odgovornost. Odgovornost tudi do prihajajočih rodov.

Hvala vsem, ki ste me vsa ta leta razumeli, me hrabrili in mi pomagali. Želel sem biti predsednik vsem državljankam in državljanom Slovenije. Morda tega nekateri niso razumeli ali niso želeli. Morda tega nisem znal ali zmogel pokazati. Spoštoval sem vsakogar. Vsi ste bili v mojih premislekih, skrbeh in dejanjih. Če sem koga prizadel, se opravičujem. Hotel sem dobro.

Drage državljanke in državljani, dragi rojaki po svetu,
vsem Vam želim vse dobro v prihodnje, varno in prijazno življenje v naši državi, s samozavestjo, da družno zmoremo velika dejanja. Zase in za Slovenijo.

Srečno vsem. Srečno Slovenija.


 

arhivska stran