Javni nastopi

PRIZNANJE ZA ČLOVEČNOST
Čestitke "Moji zdravnici 2002"

Slovenska filharmonija, 4. april 2002


Moje ponovno srečanje z vami ni običajno srečanje z ljudmi v belih haljah. Je zelo prijetna priložnost, da lahko čestitam dobitnici Vivinega priznanja gospe dr. Silvani Popov, zdravnici po znanju in srcu in vsem dobitnikom priznanj. Ljudje, ki vas poznajo in so vas izbrali, so ponosni na vas. Z njimi delimo ponos tudi mi.

Priznanje, ki ste ga deležni, je po svoji naravi priznanje za pristno in prizadevno skrb za človeka, za toplino, ki nam v stiski tako dobro dene, za pripadnost, ki jo tke zaupanje, na kratko, je priznanje za človečnost.

Gospe in gospodje, človečnost je nad vsem. Je nad strankami, nad pripadnostjo narodu, barvi kože, nazoru ali veri. Človečnost so naši odnosi, vsi jo lahko tkemo, vsakdo v svojem okolju. Zaupanje in sodelovanje sta v sodobnem svetu, morda bolj kot kdaj koli prej, veliki vrednoti. Pomenita varnost, pomenita življenjsko skladnost okolja, socialno vključenost brez razlik. Taka družba zmore velike premike. Zmore tudi mirno reševanje konfliktov, z dialogom in medsebojnim spoštovanjem.

Spoštovana gospa dr. Silvana Popov, spoštovani nagrajenci, spoštovane zdravnice in zdravniki, vesel sem dobre novice o uspešnih pogajanjih med vlado in zdravniki, vesel sem, da se boste spet lahko v celoti posvetili bolnikom, kot ste se zavezali Hipokratu.


 

arhivska stran