Sporocila za javnost in demantiji

PISMO PREDSEDNIKU CHIRACU

Ljubljana, 21. november 2000


Predsednik Milan Kučan je včeraj poslal pismo francoskemu predsedniku Jacquesu Chiracu, v katerem se je zahvalil za osebno povabilo na Zagrebški vrh. Predsednik Kučan je z zadovoljstvom sprejel francosko pobudo za vrhunsko srečanje v Zagrebu. Po njegovem mnenju je nastopil pravi trenutek, da EU odpre stabilizacijsko in pridružitveno pot Albaniji, Hrvaški, Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Zvezni republiki Jugoslaviji, državam v JVE, ki še niso imele možnosti, da pričnejo s pridružitvenim procesom. Slovenija je življenjsko zainteresirana, da se razmere v tem delu Evrope umirijo, je zapisal predsednik Kučan ter dodal, da je prišel čas sodelovanja in razvoja, ki bo temeljil na miru in spoštovanju tistih demokratičnih vrednot, ki jim je zapisana Evropa.

Predsednik Kučan je v pismu pojasnil, zakaj se Zagrebškega vrha ne bo udeležil. Sedanja slovenska vlada je sklenila, da bo Slovenijo zastopal samo minister za zunanje zadeve, čeprav je Kučan predlagal, da slovensko delegacijo vodi predsednik vlade.

Predsednik Milan Kučan se je za osebno vabilo predsednika Republike Hrvaške na Zagrebški vrh v pismu zahvalil tudi predsedniku Mesiću.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran