Sporocila za javnost in demantiji

VELIKA PRILOŽNOST ZA MLADE

Ljubljana, 18. oktober 2001


"Študentska arena je projekt, za katerega bi bilo škoda, če ga ne bi bilo," je dejal predsednik republike Milan Kučan po ogledu Študentske arene, osrednje mednarodne sejemsko-izobraževalne prireditev, ki jo v Cankarjevem domu organizira Zveza študentskih klubov Slovenije.

Organizatorji in sodelujoči na letošnji areni so predsednika republike izčrpno seznanili z dogajanjem na sejmu in z različnimi zanimivimi novodobnimi projekti, ki jih vodijo ali se vanje vključujejo študentje - od izobraževalnih programov do priložnosti za zaposlitve, preživljanje prostega časa, do ustvarjalnega, umetniškega izražanja.

Predsednik je ob zaključku poudaril pomen prireditve, ki študentom na enem mestu nudi vse informacije, ki jih potrebujejo za študij, za obštudijsko življenje, za življenje v kraju študija in tudi informacije o možnih zaposlitvah po uspešno končanem študiju. "Torej dobra izraba možnosti za ustvarjanje priložnosti, za študente in vse nas odrasle, ki iščemo možganski kapital, ki se na fakultetah po Sloveniji ustvarja," je menil predsednik Kučan in organizatorjem zaželel, da bi se ta projekt nadaljeval tudi v prihodnje. Predsednik Kučan je na koncu pohvalil tudi spremljevalni program, posebej njegov izobraževalni del.


URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

Foto: BOBO

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran