Sporocila za javnost in demantiji

GENERAL GARRETT PRI PREDSEDNIKU REPUBLIKE

Ljubljana, 17. november 2000

Foto: BOBO

Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel ameriškega generala Josepha G. Garretta, vodjo ameriške ocenjevalne skupine, ki je na prošnjo Slovenije izdelala študijo o reformi obrambnega sistema Slovenije in Slovenske vojske. Skupina je na čelu ameriške vojaške delegacije na uradnem obisku pri Slovenski vojski. Sprejema in skupnega kosila so se udeležili tudi Nancy Ely-Raphel, veleposlanica ZDA, generalpodpolkovnik dr. Iztok Podbregar, načelnik Generalštaba SV.

Predsednik Kučan se je gostu zahvalil za veliko strokovno pomoč, ki jo je njegova skupina s svojimi ocenami in priporočili dala Sloveniji na področju razvoja njenega obrambnega sistema. Uresničevanje naših lastnih razvojnih dokumentov in teh priporočil v naslednjih desetih letih je sedaj v rokah naših organov.

Tudi gost je poudaril veliko kooperativnost vseh sodelujočih organov v Sloveniji. Posebno pozornost sta sogovornika posvetila vprašanjem prehoda od obvezniške na poklicno vojsko ter naših možnostih za razvoj letalskih sil Slovenske vojske.
Posebej poglobljeno sta obravnavala tudi položaj in pričakovani razvoj dogodkov na Balkanu, pet let po Daytonskem sporazumu in po predsedniških volitvah v Jugoslaviji.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran