Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK KUČAN ODLIKOVAL JOŽETA STANIČA, DR. MAJDO MAČKOVŠEK PERŠIČ, PROF. DR. JOŽETA FLORJANČIČA, PROF. DR. BOŽIDARJA KRAJNČIČA IN DRAGA PETRIČA, DR. MED.

Ljubljana, 11. oktober 2000

Foto: BOBO

Petim zaslužnim posameznikom, izjemnim osebnostim, ki so s svojim dolgoletnim delom vtisnili pečat organizacijam oziroma področjem, na katerih so delovali in s tem prispevali k razvoju naše države, je predsednik republike Milan Kučan danes vročil državna odlikovanja. Srebni častni znak svobode Republike Slovenije je prejel Jože Stanič, predsendik Uprave Gorenja za zasluge na gospodarskem področju, Častni znak svobode Republike Slovenije pa so prejeli prim.dr. Majda Mačkovšek Peršič, za humanitarno delo med taboriščnicami v času nacizma in za požrtvovalno delo na področju onkologije, profesorja Univerze v Mariboru, dekan Fakultete za organizacijske vede v Kranju dr. Jožeta Florjančiča in dekan Fakultete za kmetijstvo v Mariboru dr. Božidarja Krajnčiča za njuno raziskovalno delo in za zasluge pri razvoju visokega šolstva ter Draga Petriča, dr. med. za prispevek slovenskemu športu in sistemu zdravstvenega varstva. Predsednik Kučan je posebej poudaril skupno lastnost odlikovancev, da so znali pri delu povezati in motivirati sodelavce in da so pokazali humanost, skrb za sočloveka in za usodo skupnosti.

Nekaj besed je predsednik posebej namenil Jožetu Staniču, ki bi mu moralo biti odlikovanje vročeno ob 50-obletnici Gorenja, pa je nesreča, požar v galvani, to preprečila. Zaželel mu je, da bi bili njegovi napori in napori vseh zaposlenih nagrajeni z uspešno sanacijo nesreče ob čim manjšem zastoju v razvoju podjetja ter izrazil prepričanje, da bodo v Gorenju zmogli ta napor sami, ob solidarni pomoči svojih partnerjev in prijateljev, ki jim nesebično in brez postavljanja pogojev stojijo ob strani.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran