Sporocila za javnost in demantiji

ZMAGOVALI STE, KER STE ZAUPALI DRUG DRUGEMU
Pismo predsednika Kučana Nogometni reprezentanci Slovenije v Južno Korejo

Ljubljana, 5. junij 2002


"Gledal sem tekmo s Španijo. Španci vas niso nadigrali. Z malo več sreče bi bilo lahko tudi drugače. Privoščil sem vam zmago. Zdaj nihče več ne misli, da ste na svetovnem prvenstvu po igri naključij. Zaslužili ste si to," je zapisal predsednik Mila Kučan v pismu, ki ga je danes poslal Nogometni reprezentanci Slovenije v Južno Korejo.

Predsednik je tudi izrazil prepričanje, da so si in si še vedno vsi po najboljših močeh želijo priigrati dobre rezultate ter da vsak daje, kar more, uspe pa vselej le kolektiv, celo moštvo, tudi tisti, ki ne igrajo. Predsednik je tudi dejal, da je kolektiv močan toliko, kolikor je močan njegov najšibkejši člen. "Ni idealnih kolektivov, ni idealnih ljudi. Veličina ljudi pa je prav v tem, da znajo in zmorejo živeti z razlikami." je še poudaril predsednik Kučan ter izrazil prepričanje, da bodo to zmogli tudi nogometaši in vodstvo reprezentance, saj jih je ravno to privedlo do zmag.

"Zmagovali ste zato, ker ste zaupali drug drugemu, selektorju, s katerim ste dosegli vse velike uspehe, vodstvu in obratno. Zmagovali boste tudi na tem prvenstvu. Jaz Vam zaupam in slovenska športna javnost tudi. Pozabite na morebitne zamere, te ne štejejo. "Če že si, bodi najboljši". To je vaše vodilo, vsakogar od vas in vseh skupaj. Zato ste tudi postali v športnem svetu legenda. Zato imate doma spoštovanje. Bili ste tovariši in prijatelji, to ostanite tudi naprej."

Predsednik Kučan je v pismu celotni reprezentanci zaželel obilo športne sreče.


URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran