Sporocila za javnost in demantiji

S POLJSKIM PREDSEDNIKOM TUDI V PLANICI

Ljubljana, 18. marec 2001

Foto: BOBO

Z ogledom svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici, kjer je poljak Adam Malysz prejel veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu, je predsednik Poljske Aleksander Kwasniewski zaključil tridnevni delovni obisk v Sloveniji. Svoje navdušenje izrazil tudi s priznanjem Planici, češ da je eden najlepših krajev na svetu Predsednik Kučan je poljskemu kolegu čestital in hkrati izrekel vse priznanje organizatorjem prvenstva.

Osrednja tema pogovorov predsednikov v času obiska so bili predvsem širitveni procesi v okviru Evropske unije in zveze Nato, pri čemer Poljska podpira širitev zveze Nato z včlanitvijo Slovenije. Strinjala sta se tudi, da je potrebno individualno obravnavanje vsake države kandidatke ter da notranje politična vprašanja držav članic kot so volitve ne bi smele vplivati na odlaganje ali upočasnjevanje tempa širitve. Svojo pozornost sta namenila tudi aktualnim razmeram na JV Evrope, posebej tudi v Makedoniji.

Predsednik Kwasniwski je imel pogovore tudi s predsednikom vlade dr. Janezom Drnovškom, v spremstvu gostitelja pa je si je ogledal tudi Škocjanske jame in Lipico.







Foto: BOBO


Foto: BOBO


Foto: BOBO


Foto: BOBO


Foto: BOBO


Foto: BOBO

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran