Sporocila za javnost in demantiji

PO NEFORMALNEM POGOVORU Z RUSKIM PREMIEROM

VOLČJI POTOK, 10. januar 2002


Foto: BOBO Predsednik republike Milan Kučan se je v Volčjem potoku neformalno srečal z ruskim premierom Mihailom Kasyanovim, ki je na zasebnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta med drugim govorila o dvostranskih odnosih, trenutnih razmera v svetu ter vključevanju obeh držav v evroatlantske povezave.

Predsednik Kučan je ugotovil, da so dvostranski odnosi med državama po letih zastoja v zadnjem času sicer vedno bolj intenzivni, v interesu Slovenije pa je, da se še izboljšajo, predvsem na gospodarskem področju. Glede zveze NATO je predsednik Kučan premieru Kasyanovu predstavil slovenske poglede in argumente, zakaj Slovenija želi postati članica omenjene povezave.

Sogovornika sta govorila tudi o širitvi evropskega političnega in predvsem gospodarskega prostora in o mestu Rusije v njem. Dotaknila sta se tudi trenutnih razmer v svetu, ki so v znamenju odgovora na teroristične napade na ZDA 11. septembra lani in protiteroristične koalicije. Ob tem sta izpostavila vse tesnejše sodelovanje med Rusijo in ZDA, ki je po njuni oceni pomebno za cel svet in se je pričelo s srečanjem Busha in Putina v Sloveniji junija lani.

Kučan in Kasyanov sta v pogovoru omenila tudi zamisel o dolgoročnem kulturnem sodelovanju med slovanskimi narodi.

Foto: BOBO

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran