Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK KUČAN O RAZMERAH V ZRJ

Ljubljana, 9. oktober 2000


Predsednik republike Milan Kučan je danes čestital dr. Vojislavu Koštunici ob prevzemu dolžnosti predsednika ZR Jugoslavije. Predsednik je v čestitki poudaril prepričanje, da bo predsednik Koštunica ob tako odločni podpori državljank in državljanov, ki so mu jo izkazali na volitvah in po njih, uspešno vodil državo po poti, ki je skupna vsem članicam evropske demokratične skupnosti narodov in držav.

"Zavedam se zapletenih razmer, v katerih so vam naložena bremena. Država je zaradi prejšnje politike razdeljena, siromašna, osamljena. Vendar sem prepričan, da je v njej ogromna energija, ki se je potrdila tudi v volilnem času. Zato ima prihodnost, kot ima tudi vse možnosti, da izpolni pričakovane pogoje za vstop v vse mednarodne organizacije, ki bodo vašo državo takrat sprejele z odprtimi rokami." je med drugim v čestitki zapisal predsednik Kučan in dodal, da jih bo Slovenija pri tem podpirala, kot je pripravljena sodelovati z novim vodstvom v korist obeh držav.

O razmerah in dogajanjih po volitvah v ZRJ se je predsednik Kučan po telefonu pogovarjal s predsednikom Republike Hrvaške Stjepanom Mesićem, predsednikom Vlade Republike Hrvaške Ivico Račanom, predsednikom Republike Črne gore Milom Djukanovićem, visokim predstavnikom EU za skupno zunanjo in varnostno politiko dr. Javierjem Solanom in predsednikom Republike Poljske Aleksandrom Kwasniewskim. Njemu je tudi čestital k zmagi na predsedniških volitvah na Poljskem.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran