Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNICA 30. GENERALNE KONFERENCE UNESCO PRI PREDSEDNIKU KUČANU

Ljubljana, 11. maj 2001

Foto: BOBO

Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel dr. Jaroslavo Moserovo, predsednico 30. generalne konference UNESCO, ugledno češko senatorko, pisateljico in diplomatko. Moserova bo v času svojega obiska v Sloveniji sodelovala v mednarodni delavnici o zakonodaji na področju radia in televizije - javni servis in komercialna TV in radio, ki ga na Bledu od 11. do 12. maja 2001 organizira Urad Slovenske nacionalne komisije za Unesco v sodelovanju z Mediaplanom iz Sarajeva in Slovenskim svetom za radiodifuzijo.

V pogovoru z dr. Moserjevo je predsednik Kučan izpostavil pomen in vlogo Unesca danes in velik interes Slovenije za sodelovanje v nadaljnjih aktivnostih Unesca.
Sogovornika sta soglašala s pomembno vlogo Unesca pri mednarodni menjavi kulturnih vrednot in dobrin ter z vlogo, ki jo ima tudi na medijskem področju.

Izmenjala sta tudi poglede na občutljivo razmerje med mediji in politiko, o katerem bo govora tudi na blejskem srečanju. Strinjala sta se, da je to razmerje občutljivo tako v državah z utečeno demokracijo kot v državah nove demokracije, kamor sodita Češka in Slovenija.

Predsednik Kučan je seznanil dr. Moserovo o prizadevanjih Slovenije za uvrstitev posameznih kulturnih in narodnih spomenikov, predvsem Bolnice Franja, pod zaščito Unesco. Dr. Moserjevo je povabil, da si ob ponovnem obisku v Sloveniji ogleda tudi bolnišnico Franjo.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran