Sporocila za javnost in demantiji

OBLETNICA TOMOSA IN NJEGOVEGA MOPEDA

Ljubljana, 10. november 2000


Tomos simbolizira odločitev Slovenije izpred pol stoletja, da z Luko in Tomosom postavi trdne temelje gospodarskega razvoja in prihodnosti svoje majhne, a v velikih političnih spopadanjih povojnega časa dokončno priborjene obale, je v svojem nagovoru ob slovesnosti v Tomosu ob 45.obletnici prvega Tomosovega mopeda dejal predsednik Kučan.

Tomosov moped je prehiteval razvoj, vozil je z velikimi pospeški. Dosegal je odlične rezultate na dirkah in tudi zavidljive tržne deleže v svetu. Bil je blagovna znamka, produkt znanja, tehničnega in tehnološkega posodabljanja, inovacij in razvoja. Bil je ponos Tomosovih delavcev, vodstev podjetja, Kopra, Slovenije in takratne Jugoslavije, je dodal predsednik Kučan. Imel pa je tudi obdobja, ko je bil že skoraj zapisan usodi eksponata v tehničnem muzeju, je dodal predsednik Kučan.

Predsednik Kučan je izrazil posebno zadovoljstvo, da je danes Tomos med tistimi slovenskimi podjetji, ki so obdobje razvojnega prestrukturiranja, gospodarske krize in stagnacije razumela kot spodbudo in priložnost, ki razmišljajo o svojih priložnostih globalno in si sami ustvarjajo svojo prihodnost s povezovanjem v globalna podjetja, kakršno je tudi Hidria.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran