Sporocila za javnost in demantiji

Z VAMI SE DANES ISTOVETI VSAK SLOVENEC

Ljubljana, 4. oktober 2000

Foto: BOBO

Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel slovensko olimpijsko reprezentanco, ki se je vrnila iz OI v Sydneyu. V svojem nagovoru je predsednik pritrdil predsedniku MOK Samaranchu, da so letošnje igre najuspešnejše. To gotovo drži za Slovence in za slovenski šport, je poudaril predsednik Kučan in dodal, da smo vsi Slovenci ponosni na dosežek vseh udeležencev 27. olimpijskih iger v Avstraliji. Z vami se danes istoveti vsak Slovenec in hvaležni smo vam za to, kar ste naredili. O velikem slovenskem olimpijskem dosežku je pisal tudi londonski Times, ki je ugotovil, da smo po številu osvojenih zlatih odličij na število prebivalcev Slovenci najuspešnejši športni narod, je spomnil predsednik Kučan.

Znano je, kaj pomeni včasih samo pol centimetra, samo desetinka sekunde ali malo več naklonjenosti sodnikov za uresničitev tistega, za kar ste žrtvovali veliko svojega dela in veliko svojega življenja. Enim se je posrečilo, drugim ne. Mi doma smo navijali za vse in vsem želeli, da bi se vam želeno tudi uresničilo. Vaši uspehi so velik motiv za mlade v Sloveniji. Mnogim boste vzorniki, številni se bodo poistovetili s kom od vas, z atleti, jadralci, veslači, rokometaši, strelci, je dejal predsednik Kučan.

Z nastopom in s športno, dostojanstveno držo slovenskih olimpijcev je po mnenju predsednika Slovenija danes v svetu, predvsem pa v Avstraliji veliko bolj poznana kot pred olimpijskimi igrami. Športnikom je zaželel, da bi se njihovi športni uspehi nadaljevali in da bi njihovi uspehi za sabo potegnili tudi kulturo z vsem njenim razvejanim duhovnim življenjem, znanost in seveda tudi politiko.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran