Sporocila za javnost in demantiji

NOVE OBLIKE SODELOVANJA S HRVAŠKO

Ljubljana, 14. september 2001


Današnja otvoritev je znanilec novega časa v odnosih med Slovenijo in Hrvaško, je dejal predsednik republike Milan Kučan na slovesnosti ob otvoritvi Mercatorjevega centra v Zagrebu, ki sta se je udeležila skupaj z njegovim gostiteljem, predsednikom Hrvaške Stipetom Mesićem potem, ko sta imela pogovore v predsedniški palači in dala izjavi za novinarje.

Kadar koli je politika spodbujala sodelovanje, da je bilo plodno in bogato tudi na gospodarskem področju, je bilo to v korist obeh narodov, je poudaril predsednik Kučan in dodal, da je vedno smatral za svojo dolžnost odpirati vrata sodelovanju tam, kjer so za to obstojali interes in pogoji.

Iščemo nove oblike sodelovanja, prilagojene novim razmeram v svetu, je dejal predsednik Kučan v nagovoru in izrazil prepričanje, da bo sodelovanja med državama vedno več in da bodo prek tesnejšega sodelovanja imele gospodarske organizacije skupaj tudi dovolj potence za dvig svojih tržniih deležev v zahtevnih pogojih globalnega trga in za uspešen prodor na tretje trge. Zato je po njegovem prepričanju otvoritev Mercator Centra znanilec prijazne prihodnosti za Slovencev in za Hrvate.

Slovesna otvoritev Mercatorjevega centra se je začela z triminutnim molkom v spomin na žrtve terorističnega napada v New Yorku in Washingtonu.

Foto: BOBO

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran