Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK SCHUSTER ZAKLJUČIL OBISK

Ljubljana, 24. maj 2001

Foto: BOBO

Luka Koper ima za Slovaško strateški pomen, je po današnjem pogovoru z vodstvom Luke, na katerem so sodelovali tudi slovaški ministri za zunanje zadeve, za šolstvo ter za upravo in privatizacijo, dejal predsednik Slovaške republike dr. Rudolf Schuster in dodal, da je priložnost vredno izkoristiti. Na obisku Luke se je svojemu gostu pridružil tudi gostitelj predsednik republike Milan Kučan.

Dr. Rudolf Schuster je z zaključnimi pogovori s predsednikom republike danes končal dvodnevni uradni obisk, med katerim se je srečal s predsednikom državnega zbora Borutom Pahorjem in predsednikom vlade dr. Janezom Drnovškom, se vpisal v zlati knjigi mesta Ljubljane in Piran ter obiskal tudi Kobilarno Lipica. Člani njegove delegacije pa so imeli tudi ločene pogovore s svojimi partnerji v Sloveniji.

Na posebni svečanosti je predsednik Slovaške dr. Rudolf Schuster predsedniku republike Milanu Kučanu vročil visoko slovaško državno Odlikovanje belega dvojnega križa prvega reda za njegove zasluge pri razvijanju sodelovanja med Slovenijo in Slovaško.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran