Sporocila za javnost in demantiji

LATVIJSKA PREDSEDNICA NA URADNEM OBISKU V SLOVENIJI

Ljubljana, 10. april 2002


Na povabilo predsednika republike Milana Kučana bo 17. in 18. aprila 2002 na uradnem obisku v Sloveniji predsednica Republike Latvije dr. Vaira Vike-Freiberga s soprogom. V spremstvu predsednice bo med drugimi visokimi predstavniki Latvije tudi minister za obrambo Girts Valdis Kristovksis, ki bo imel tudi ločene pogovore s svojim slovenskim kolegom. Predsednica dr. Vike- Freiberga bo imela pogovore s svojim gostiteljem in drugimi vodilnimi predstavniki republike, s predsednikom državnega zbora Borutom Pahorjem, predsednikom vlade dr. Janezom Drnovškom, imela pa bo tudi predavanje v Društvu za mednarodne odnose na temo " Novi izzivi in možnosti v Evropi".

V ospredju pogovorov med predsednikoma bodo poleg bilateralnih odnosov tudi vprašanja širitve Unije in Nata in prihodnje podobe Evrope, sogovornika pa bosta izmenjala tudi stališča glede drugih aktualnih mednarodnih zadev. Prvi uradni obisk predsednice Latvije dr. Vaira Vike-Freiberga v RS predstavlja potrditev dobrih odnosov med državama ter spodbudo k njihovi poglobitvi in okrepitvi.

Državi Latvija in Slovenija bosta v času uradnega obiska podpisali dva sporazuma in sicer med Ministrstvoma za obrambo o sodelovanju na področju obrambe ter Konvencijo med vladama o izogibanju dvojnega obdavčevanja in preprečevanja davčnih utaj v zvezi z davki od dohodka in premoženja.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran