archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Brdo pri Kranju, 9.6.2010 | prostovoljstvo

Sprejem za naj prostovoljce v letu 2009

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta priredila sprejem za prostovoljce ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2009 (foto: Tina Kosec/STA)

Predsednik republike dr. Danilo Türk je s soprogo Barbaro Miklič Türk priredil sprejem za prostovoljce ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2009.

Natečaj je že osmo letos zapored pripravil Mladinski svet Slovenije, nanj pa je prispelo skupaj 187 prijav, in sicer 144 prijav za posameznike in 43 za prostovoljske projekte.

Nazive Naj prostovoljka 2009 in Naj prostovoljec 2009 v treh starostnih kategorijah so prejeli Klemen Balanč, Ula Kočevar, Janko Potočnik, Jasminka Salanović, Sebastjan Šeremet in Mojca Urh.

Priznanje Naj prostovoljski projekt 2009 je pripadlo Osnovni šoli Stranje za projekt Prostovoljno in ustvarjalno delo mladih - model vzgoje in izobraževanja.

Naj mladinska voditeljica je postala Irena Mrak, naziv Naj mladinski projekt pa je prejelo Društvo Mladi Renče-Vogrsko za projekt Poletje v Bukowci. Dve posebni priznanji sta prejela še Občina Škofja loka za projekt Škofjeloški pasijon 2009 in Kulturno društvo Orel Semič za projekt Krakarjevi dnevi 2009.