archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Radenci, 18.10.2008 | častna pokroviteljstva, zdravje

Soproga predsednika na srečanju ob svetovnem dnevu osteoporoze

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je nagovorila udeležence prireditve "Stoj pokončno, povej o svojih kosteh" (foto: UPRS)

Ob svetovnem dnevu osteoporoze se je v Radencih na desetem srečanju zbralo več kot 800 članic in članov iz šestnajstih društev bolnikov z osteoporozo iz vse Slovenije.

Soproga predsednika je kot častna pokroviteljica desetega srečanja članic v svojem nagovoru poudarila, da je pri osveščanju javnosti o pomenu preprečevanja osteoporoze najpomembnejše krepiti zdravo samospoštovanje pri mladih, saj je le to pogoj za to, da posameznik ceni svoje zdravje kot vrednoto in že v mladosti prevzema odgovornost za svoje življenje.

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk se je ob Svetovnem dnevu osteoporoze udeležila prireditve "Stoj pokončno, povej o svojih kosteh" (foto: UPRS)

Pohvalila je prizadevne sodelavce Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije in gospo Dušo Hlade Zore, ki so najboljši organizatorji preventivnih aktivnosti in vsi po vrsti prostovoljci. Brez prostovoljstva takih programov ni možno uresničevati enako kakovostno, je dodala gospa Barbara Miklič Türk.