archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ljubljana, 11.3.2008 | zdravje

Odprtje novih prostorov otroškega oddelka na Inštitutu RS za rehabilitacijo

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je obiskala otroški oddelek Inštituta za rehabilitacijo (FA BOBO)

Na Inštitutu Republike Slovenije za rehabilitacijo so danes odprli nove prostore oddelka za (re)habilitacijo otrok, Razvojnega centra za zaposlitveno rehabilitacijo ter Centra za poklicno rehabilitacijo. Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk je skupaj z ministrico za delo, družino in socialne zadeve Marjeto Cotman in ministrico za zdravje Zofijo Mazej Kukovič slovesno prerezala trak ob odprtju novih prostorov.

Novi otroški oddelek bo vseboval fizioterapijo, delovno terapijo, jedilnico in igralnico za otroke. Oddelek je namenjen obravnavi otrok do 15. leta starosti z različnimi motnjami v razvoju, s posledicami poškodb, z boleznimi gibal in živčevja ter otrok s kompleksnimi motnjami na področju gibanja, govora in spoznavnih funkcij. Otroški oddelek bo deloval v pritličju nove stavbe, v prvem nadstropju bodo prostori Razvojnega centra za zaposlitveno rehabilitacijo in Centra za poklicno rehabilitacijo, kletni prostori pa bodo namenjeni uporabi vseh treh oddelkov.

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je obiskala otroški oddelek Inštituta za rehabilitacijo (FA BOBO)

Kot je ob tej priložnosti dejala soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk, je že v stiku z otroki ugotovila, da se otroci na oddelku dobro počutijo in da zanje skrbi predano in skrbno osebje. Pozdravila je odprtje novega objekta Inštituta RS za rehabilitacijo, ki bo omogočil otrokom, da se bodo lahko igrali tudi v popoldanskem času in v zunanjih prostorih inštituta. Soproga predsednika je še izrazila upanje, da bo inštitut uspel zbrati dovolj denarja za nakup dodatne opreme za pomoč pri rehabilitaciji otrok.