archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Zambratija, 15.7.2009 | prostovoljstvo

Gospa Barbara obiskala otroke, ki letujejo v okviru akcije Pomežik soncu

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk je obiskala otroke v letovišču Zveze prijateljev mladine Slovenije v Zambratiji in se jim pridružila na zabavnem Sončkovem živžavu, ki ga je organiziralo podjetje Lek.

V okviru humanitarne pobude "Pomežik soncu - omogočimo počitnice vsem otrokom", ki poteka že enajsto leto, je doslej letovalo okolo 7.000 otrok, letos pa bo letovalo še 700 otrok več. Največ jih prihaja iz socialno šibkih družin, med njimi pa so tudi invalidni otroci, ki še nikoli v življenju niso videli morja.

Gospa Barbara Miklič Türk si je ogledala počitniški dom in pohvalila male počitnikovalce, ki skrbijo, da so posteljice lepo postlane in osebne stvari na svojem mestu. Kot ambasadorka prostovoljstva je izrazila ponos nad prostovoljci, ki s svojo energijo in znanjem širijo ljubezen in pričarajo malčkom nasmeh na obraz.

"Letovanje v okviru akcije Pomežik soncu je za otroke življenjska naložba, saj jim omogoča, da bodo prišli domov samozavestnejši, bolj zdravi in da bodo čutili ljubezen do soljudi, ki je morda niso v tolikšni meri izrazili med šolskim letom," je poudarila gospa Barbara Miklič Türk.