archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ženeva, 3.9.2009 | zdravje

Obisk soproge predsednika na Mednarodnem odboru Rdečega križa

Soproga predsednika Republike Slovenije Barbara Miklič Türk se je srečala s podpredsednico Mednarodnega odbora Rdečega križa Christine Beerli (foto: ICRC)

Soproga predsednika Republike Slovenije gospa Barbara Miklič Türk je obiskala sedež Mednarodnega odbora Rdečega križa (ICRC) v Ženevi, kjer se je srečala s podpredsednico ICRC Christino Beerli.

Gospa Beerli je soprogi predsednika republike na kratko predstavila delovanje ICRC in opisala trenutne aktivnosti organizacije v Sudanu, Šri Lanki, Somaliji, Pakistanu in Afganistanu.

Soproga predsednika Republike Slovenije Barbara Miklič Türk se je vpisala v zlato knjigo gostov na sedežu Mednarodnega odbora Rdečega križa (foto: ICRC)

Gospa Barbara Miklič Türk je nato predstavila nekatere aktivnosti Slovenije na humanitarnem področju, zlasti pa izpostavila uspešen začetek in rezultate pobude njenega soproga, predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka, za rehabilitacijo otrok, ki so utrpeli hude telesne poškodbe med spopadi v Gazi

Otroci so junija prispeli na Inštitut RS za rehabilitacijo v Ljubljani, kjer je potekalo njihovo zdravljenjo. Soproga predsednika republike je sogovornike seznanila, da bo oktobra Slovenijo obiskala naslednja skupina palestinskih otrok, ki jim bodo pomagali slovenski strokovnjaki s področja rehabilitacije.