archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ljubljana, 2.12.2011 | kultura in družba

Odprtje trgovine rabljenih in predelanih oblačil

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila odprtja trgovine rabljenih in predelanih oblačil Oblačilnica dela (foto: Daniel Novakovič/STA)

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila odprtja trgovine rabljenih in predelanih oblačil Oblačilnica dela. Trgovino je v okviru projekta socialnega podjetja Tovarna dela – Tekstil ustanovilo Društvo za razvoj socialnih programov in socialnega podjetništva.

Oblačilnica dela je trgovina z reciklirano modo in tekstilnimi izdelki ter modo in tekstilijami iz druge roke, ki temelji na načelih socialnega podjetništva. Trgovina omogoča socialno ogroženim skupinam in posameznikom prostor za aktivno vstopanje v svet dela in zaposlitve.

Cilj Oblačilnice dela je ustvariti delovno in kreativno okolje za razvoj stalne ponudbe reciklirane mode, tekstilij in trajne povezave s sorodnimi organizacijami ter vzpostaviti poslovne odnose z izobraževalnimi institucijami s področja tekstila, mode in oblikovanja ter zagotoviti stalno ponudbo izbrane rabljene mode in tekstila iz Slovenije.