archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ljubljana, 22.1.2010 | kultura in družba

Gospa Barbara: Človeški odnosi so tisto, kar našo družbo dela lepo

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila odprtja novih prostorov Združenja za duševno zdravje Šent na Belokranjski ulici v Ljubljani, ki so namenjeni dnevnemu centru s programi za osebe s težavami v duševnem zdravju. Združenje Šent ima v Sloveniji 12 dnevnih centrov. V Ljubljani, kjer to dejavnost izvajajo že deset let na različnih lokacijah, jih dnevno obišče od 30 do 50 uporabnikov.

Predsednik združenja Šent Edo Belak je ob odprtju prostorov pozval politike k posluhu do tovrstnih programov, ki jih izvajajo nevladne organizacije. Po njegovih besedah je namreč v nevladnem sektorju veliko strokovnega kadra, ki lahko opravi tiste naloge, ki jih politika ne zmore.

Gospa Barbara Miklič Türk je v svojem nagovoru izpostavila, da skozi sodelovanje in skrb za soljudi med uporabniki dnevnega centra nastaja veselje do življenja. Slednje pa je po njenih besedah tudi tisto, kar vsi potrebujemo, vsak zase in družba kot celota. Prav človeški odnosi so tisto, kar našo družbo dela lepo, je poudarila in tudi sama izrazila upanje, da bo politika prepoznala izjemen prispevek združenja Šent k prizadevanju za lepše življenje.