archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Brdo pri Kranju, 11.6.2009 | prostovoljstvo

Sprejem za naj prostovoljce v letu 2008

Predsednik republike dr. Danilo Türk je s soprogo Barbaro Miklič Türk na Gradu Brdo priredil sprejem za prostovoljce ob zaključni prireditvi natečaja Naj prostovoljka / Naj prostovoljec / Naj prostovoljski projekt 2008 (FA BOBO)

Predsednik republike dr. Danilo Türk je s soprogo Barbaro Miklič Türk na Gradu Brdo priredil sprejem za prostovoljce ob zaključni prireditvi natečaja Naj prostovoljka / Naj prostovoljec / Naj prostovoljski projekt 2008.

Natečaj je že sedmo letos zapored pripravil Mladinski svet Slovenije, nanj pa je letos prispelo rekordno število prijav, in sicer 132 prijav za posameznike in 48 za prostovoljske projekte.

Nazive Naj prostovoljka 2008 in Naj prostovoljec 2008 v treh starostnih kategorijah so prejeli Dimitrij Amon, Rusmir Delić, Emina Hadžić, Antun Kvasić, Alma Lea Ojsteršek in Željka Vovk.

Priznanje Naj prostovoljski projekt 2008 je pripadlo Društvu Prva medicinska pomoč Rogašovci za projekt Prva medicinska pomoč, tri posebna priznanja pa so prejeli Zveza joga društev Slovenije, Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ter Barbara Omerzel. Priznanja so sicer podelili še približno 170 prostovoljcem.