archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Novo mesto, 1.7.2009 | zdravje

Soproga predsednika na slovesnosti ob predaji novega mamografa

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila slovesnosti ob predaji novega mamografa Zdravstvenemu domu Novo mesto

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila slovesnosti ob predaji novega mamografa Zdravstvenemu domu Novo mesto. Zbiranje sredstev za nakup je potekalo v okviru dobrodelne akcijo "Poglej me", ki jo je organiziralo Društvo Julija iz Novega mesta.

Akcija je imela izjemen odziv, kar je v svojem nagovoru poudarila tudi soproga predsednika republike. Poudarila je, da je 200 ženskam v petih mesecih uspelo zbrati kar 250.000 evrov, odzvalo pa se je več kot 200 podjetij, zavodov, ustanov in posameznikov iz širše regije.

Gospa Barbara Miklič Türk je izpostavila, da je lepo, ker se solidarnost krepi tudi v kriznih časih. Ljudi, ki so sodelovali v eni najbolj množičnih dobrodelnih akcij v regiji, pa je označila kot ljudi z imenitno energijo in notranjim bogastvom.

Slovesnosti ob predaji novega mamografa, ki so ga poimenovali Julijan, so se udeležili tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, številni drugi župani iz regije, novomeški škof msgr. Andrej Glavan, predsednica Društva Julija Jasna Šinkovec in direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto dr. Milena Kramar Zupan.