archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ljubljana, 3.4.2008 | zdravje

Soproga predsednika republike na prireditvi "Moj zdravnik 2008"

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je nagovorila udeležence in nagrajence akcije

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je danes udeležila prireditve "Moj zdravnik 2008" v organizaciji revije Viva, ki je letos potekala že dvanajstič zapored. Naziv Moja zdravnica 2008 je letos prejela zdravnica splošne medicine Vera Feguš. Moj družinski zdravnik 2008 je postal zdravnik splošne medicine Melqart Mohamad Berro, naziv Moj ginekolog 2008 je pridobil ginekolog in porodničar Dušan Rosič, Moja pediatrinja 2008 pa je postala pediatrinja Vlasta Mrhar - Matjaž.

Soproga predsednika republike je v svojem nagovoru poudarila, da se akcija "Moj zdravnik" zaključuje ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, ki je letos posvečen problemom podnebnih sprememb in z njimi povezanimi zdravstvenimi, ekološkimi in ekonomskimi posledicami. Ob tem je spomnila na našo osebno in skupno odgovornost do okolja, ki tako ali drugače vpliva na naše zdravje, ter poudarila pomen preventive na tem področju.

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je nagovorila udeležence in nagrajence akcije

"Zdravniški poklic je lep in plemenit, a hkrati tudi zelo naporen, zahteven in odgovoren," je o delu zdravnikov dejala Barbara Miklič Türk. "Akcija Moj zdravnik je svojevrsten dokaz o tem, kako prepletene so vezi med bolniki in zdravniki. Ljudje razumejo razsežnosti dela zdravnikov in njihovo odgovornost," je dodala, da se mnogi, ki ocenjujejo delo zdravnikov, včasih nepravično ozirajo po lastnostih zdravnikov, ki so značilne le za majhen krog med njimi.

Soproga predsednika republike je v nadaljevanju izpostavila, da se število glasovalcev in nominacij zdravnikov iz leta v leto povečuje, tako da je bilo letos v nominiranih kar več kot polovica vseh zdravnikov iz Slovenije. Letošnjim in preteklim izbrancem ter vsem nominirancem je izrazila čestitke za to, ker svoj poklic predstavljajo v najlepši luči. Svoj nagovor je Barbara Miklič Türk zaključila z besedami: "Če gledaš naravnost v srce, vidiš da ni važno ne kje si se rodil ne kakšen jezik govorijo tvoji starši in še manj kakšen je tvoj priimek. Važno je srce."
Povezava:
Video posnetek - Moj zdravnik 2008