archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ljubljana, 1.1.2008 | častna pokroviteljstva

Seznam častnih pokroviteljstev soproge predsednika republike

Soproga predsednika republike gospa Barbara Miklič Türk se odloča za podporo humanitarnim in družbeno koristnim akcijam tudi na tak način, da prevzame častno pokroviteljstvo nad posameznimi dogodki.

Stalna pokroviteljstva

Program DORA je nov državni presejalni program za raka dojk Slovenskega združenja za boj proti raku dojk, v okviru katerega ženske med 50 in 69 letom starosti vabijo vsaki dve leti na presejalno mamografijo. Na ta način želijo odkriti začetne rake pri starostni skupini žensk, ko je raka dojk največ.

Pokroviteljstva v letu 2008

Delov dobrodelni ženski tek v parku Tivoli v Ljubljani je letos že peti po vrsti, s startninami in prispevki sponzorjev pa letos organizatorji zbirajo sredstva za Društvo Sonček, ki združuje predvsem osebe s cerebralno paralizo in drugimi možganskimi poškodbami, njihove starše ter skrbnike. Delov dobrodelni ženski tek je potekal 25. maja 2008 v ljubljanskem parku Tivoli.

"Koraki za korakce" je dobrodelni tek in pohod, ki ga organizira Slovensko mednarodno združenje žensk SILA. Sredstva, ki bodo zbrana z donacijami in startnino, bodo namenjena Kliniki za pediatrijo na Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Prireditev bo potekala 20. septembra 2008 v Mariboru.

Pikin festival je festival namenjen predvsem otrokom, njihovim staršem in tudi vzgojiteljem. Cilj festivala, ki je v 19 letih prerasel v največji dogodek za otroke v Sloveniji, pa je ponuditi zabavo, izobraževanje, vzgojo ter bogatiti znanja na številnih področjih. Rdeča nit letošnjega festivala je povezana z ohranjanjem tradicije in izročila. Letošnji Pikin festival bo potekal 21. septembra v Velenju.

"Peljimo jih na morje!" je vseslovenska humanitarna akcija Rdečega križa Slovenije. S pomočjo zbranih sredstev bodo 500 otrokom in 100 starejšim iz socialno šibkih okolij omogočene počitnice v letoviščih Rdečega Križa Slovenije na Debelem rtiču in Punatu na Krku. Humanitarna akcija zbiranja denarnih sredstev traja do 30. septembra 2008.