archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Debeli rtič, 4.2.2010 | prostovoljstvo

Soproga predsednika o pomenu prostovoljstva v boju proti revščini

Soproga predsednika republike in ambasadorka prostovoljstva Barbara Miklič Türk se je udeležila 7. Slovenskega kongresa prostovoljstva (foto: Lena Dujc/STA)

Soproga predsednika republike in ambasadorka prostovoljstva Barbara Miklič Türk se je udeležila 7. Slovenskega kongresa prostovoljstva, ki ga organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

"Prostovoljci ste elita, ki vas odlikuje dobrosrčnost in pogum, da se lotevate problemov, ki jih želijo mnogi prikriti," je v svojem pozdravnem nagovoru poudarila gospa Barbara Miklič Türk.

Spomnila je, da letos obeležujemo evropsko leto boja proti revščini, ter izpostavila vlogo prostovoljstva na tem področju. Po njenih besedah namreč prav prostovoljci predstavljajo poleg državnih institucij bistven člen pri zmanjševanju revščine in odpravljanju socialne izključenosti.

"Ob revščini, ki se kaže v slabih življenjskih razmerah in pomanjkanju, je osamitev največja prepreka, da bi lahko človek zaživel polno življenje. Osamitev jemlje pogum in zmanjšuje moč za aktivno reševanje lastnih problemov," je dejala gospa Barbara in opozorila tudi na vlogo lokalnega okolja v boju proti revščini.