archived page

Predsednik republike obiskal mariborsko porodnišnico

Maribor, 1.1.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal mariborsko porodnišnico (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Porodnišnico Maribor, kjer sta se prva v letošnjem letu rodila dvojčka Tian in Lan. Predsednik je ponosni mamici Suzani čestital in ji zaželel veliko sreče, zdravja in veselih skupnih družinskih trenutkov. V spomin na njegov obisk ji je podaril knjigo slovenskih ljudskih pravljic.

Po prisrčnem snidenju s presrečno mamico in njenima sinovoma se je predsednik zadržal še v krajšem pogovoru z direktorjem Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Gregorjem Pivcem in strokovno direktorico dr. Darjo Arko. Sogovornika sta mu predstavila zamisli prihodnosti razvoja mariborskega univerzitetnega kliničnega centra. Predsednika pa je zanimala gradnja medicinske fakultete in povezanost programov izobraževanja s klinično prakso.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal mariborsko porodnišnico (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik je med pogovorom še posebej izpostavil izgradnjo mariborske onkologije, ki je nujna zaradi boljše dostopnosti do terapije in zdravljenja bolnikov z rakom. Direktor kliničnega centra Maribor mu je podrobno predstavil program onkologije, ki bo zajemala vsa terapevtska področja in bo v celoti pokrila nujne diagnostične in terapevtske dejavnosti za širše območje severovzhodne Slovenije.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani