archived page

Drugi dan aktivnosti slovenskega predsednika v Madridu

Madrid, Španija, 16.1.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoDrugi dan 1. Foruma Zavezništva civilizacij, se je slovenski predsednik sestal s predsednico Finske Tarjo Halonen. Pogovarjala sta se o finskih predlogih dejavnosti v okviru EU in OZN ter podpori, ki jo pri tem lahko nudi Slovenija kot predsedujoča EU. Na kratko sta se dotaknila tudi vprašanja situacije na Kosovu.

Na srečanju z generalnim sekretarjem Sveta Evrope Terryjem Davisom, sta sogovornika poudarila možnosti za tesnejše sodelovanje Sveta Evrope z Evropsko unijo in o priložnostih za dodatne aktivnosti Sveta Evrope na nekaterih kriznih žariščih, zlasti v jugovzhodni Evropi.

Z nekdanjo predsednico Irske in bivšo visoko komisarko za človekove pravice gospo Mary Robinson se je predsednik Türk pogovarjal o vprašanjih človekovih pravic zlasti v Afriki in Aziji. Govorila sta o možnosti, da bi predsednik Türk v svojem nastopu pred Evropskim parlamentom, ki je predviden spomladi letos, evropske poslance nagovoril na temo evropskih in globalnih vrednot ob 60. obletnici deklaracije o človekovih pravicah.
Klikni za povečavo
Klikni za povečavo

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani