archived page

Novoletni sprejem za predstavnike sedme sile

Ljubljana, 27.12.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk, predsednik državnega zbora dr. Gregor Virant ter minister za razvoj in evropske zadeve s pooblastilom predsednika vlade za nadomeščanje mag. Mitja Gaspari so nagovorili novinarje in urednike (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Gregor Virant in predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor so priredili tradicionalni novoletni sprejem za novinarje in urednike.

Predsednik je v svojem nagovoru spomnil na misel nekdanjega ameriškega predsednika in filozofa Thomasa Jeffersona, ki je nekoč dejal, da če bi moral živeti v državi, ki je brez vlade, ali v državi, ki je brez časopisov, vsekakor ne bi želel živeti v državi, ki je brez časopisov. Predsednik je dodal, da mi živimo v času, ko želimo imeti tako odlične medije kot odlično vlado. Odlične medije že imamo, odlično vlado pa bomo imeli kmalu, je dejal predsednik in šaljivo pripomnil, da bomo s tem presegli standarde, ki jih je postavil Thomas Jefferson.

Predsednik republike dr. Danilo Türk, predsednik državnega zbora dr. Gregor Virant ter minister za razvoj in evropske zadeve s pooblastilom predsednika vlade za nadomeščanje mag. Mitja Gaspari so nagovorili novinarje in urednike (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik republike je predstavnikom sedme sile položil na srce, naj še naprej skrbijo za spoštovanje in razvoj medijskih standardov pri nas. Spomnil je na vsakoletne študije, ki ocenjujejo kakovost demokracije v različnih državah sveta. Te študije ugotavljajo, da med šibkejše vidike demokracije v Sloveniji, ki zaslužijo krepitev in izboljšanje, sodi naša politična kultura. Politična kultura pa ne more cveteti in se razvijati brez resnično dobrih medijev, je pojasnil predsednik.

Predsednik je poudaril, da take medije pri nas imamo, zato so tudi naša pričakovanja velika. V tem duhu je vsem udeležencem sprejema zaželel srečno in dobro novo leto ter veliko uspeha in zanimivih vesti v letu 2012. Predsednik je v zaključku nagovora izrazil upanje, da bodo predstavniki medijev pri tem upoštevali tudi njegovo nekoč spontano izrečeno željo, da bi v vsaki količini vesti zagotovili tudi kakšno majhno kvoto dobrih vesti.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani