archived page

Predsednik republike na pogovoru z generalnim sekretarjem ZN Ban Ki-moonom

New York, OZN, 11.2.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk se je ob robu tematske razprave o podnebnih spremembah "Odzivanje na podnebne spremembe: napori Združenih narodov in sveta", ki poteka v Generalni skupščini ZN v New Yorku, sestal z generalnim sekretarjem Združenih narodov Ban Ki-moonom. Predsednik republike je pozdravil odločitev generalnega sekretarja, da problematiko podnebnih sprememb postavi na vrh svoje agende. Izpostavil je, da je potrebno ta vprašanja začeti obravnavati prioritetno, na nivoju mednarodnih kriznih vprašanj ter razširiti krog partnerjev, ki se bodo skupaj zmožni boriti proti podnebnim spremembam.

Sogovornika sta se dotaknila tudi statusa Kosova. Predsednik republike dr. Danilo Türk je med drugim poudaril pomembnost zagotavljanja miru in stabilnosti v regiji.

Pogovarjala sta se tudi o pripravah na naslednje zasedanje generalne skupščine OZN in pripravah za oceno uresničevanja milenijskih razvojnih ciljev. Generalni sekretar ZN Ban Ki-moon je predsednika seznanil tudi z nekaterimi ukrepi na področju restrukturiranja sekretariata OZN.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani