archived page

Sprejem za poslance državnega zbora v obdobju 2008–2011

Brdo pri Kranju, 20.12.2011  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za poslanke in poslance Državnega zbora Republike Slovenije petega mandatnega obdobja (2008–2011) (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za poslanke in poslance Državnega zbora Republike Slovenije petega mandatnega obdobja (2008–2011). V pozdravnem nagovoru je spomnil na 20. obletnico samostojnosti Republike Slovenije in na pomembno vlogo državnega zbora, ki je bil kot najvišji organ odločanja tesno povezan z vsemi ključnimi odločitvami našega razvoja od razglasitve samostojnosti naprej. Med njimi je posebej omenil slovensko ustavo, ki opredeljuje temeljne vrednote, na katerih slonita naša ureditev in državnost. Predsednik je dodal, da državni zbor tudi v prihodnje ostaja najpomembnejša garancija naše državnosti.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za poslanke in poslance Državnega zbora Republike Slovenije petega mandatnega obdobja (2008–2011) (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je spomnil, da so delo državnega zbora v petem mandatnem obdobju, ki se je zaključilo predčasno, zaznamovale težke razmere. V tem času nas je doletela gospodarska kriza in zmanjšanje bruto družbenega proizvoda, kar je povzročilo številne, ne le gospodarske posledice. Predsednik je ocenil, da sta se vlada in državni zbor relativno uspešno soočala s posledicami teh razmer, ki niso bile samo posledica naših ravnanj. Državni zbor se je v tem obdobju po besedah predsednika izkazoval tudi kot prostor resničnega, globoko sprejetega in doživetega pluralizma. Predsednik pa je ob tem izpostavil potrebo po okrepitvi naše sposobnosti za kompromis in konsenz, ki jo potrebujemo za naš napredek in razvoj.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za poslanke in poslance Državnega zbora Republike Slovenije petega mandatnega obdobja (2008–2011) (foto: Stanko Gruden/STA)Ob zaključku mandata je predsednik izrekel zahvalo vsem poslankam in poslancem za njihovo delo. Posebej se je zahvalil tudi obema predsednikoma državnega zbora v minulem sklicu, dr. Pavlu Gantarju in Ljubu Germiču. Poudaril je, da je 20. obletnica naše državnosti priložnost za novo poglavje v zgodovini naše države in dober trenutek, da razmišljamo ambiciozno o naši prihodnosti. V zaključku svojega nagovora je vsem poslankam in poslancem zaželel veliko osebne sreče ter prijetne božične praznike, srečno novo leto in veliko uspeha pri vsem, kar bodo počeli v naslednjem letu.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani