archived page

Novinarski sprejem treh predsednikov

Ljubljana, 10.1.2008  |  sporočilo za javnost

Vaš brskalnik ne podpira javascripta ali flasha, zato si ne morete ogledati videov na tej spletni strani.



Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk, predsednik vlade Janez Janša in predsednik državnega zbora so sinoči pripravili novoletni sprejem za slovenske predstavnice in predstavnike sedme sile.

V govoru številnim zbranim novinarjem se je predsednik države dotaknil novinarske avtonomije, lastniških odnosov v medijih ter odnosa med oblastjo in mediji. Poudaril je, da gre za vprašanja, ki niso nova in s katerimi se Evropa sooča že dolgo. Posebej je predsednik republike izpostavil vidik odgovornosti, tako javnih funkcionarjev kot novinarjev, ki oboji služijo javnosti. Odgovornost novinarjev je po njegovem mnenju velika, saj so odgovorni tako za javno besedo, točnost kot tudi etiko. "To so stvari, zaradi katerih vam izražam spoštovanje do vašega dela", je poudaril predsednik republike in zbranim slovenskim novinarkam in novinarjem zaželel uspešno leto in dobro sodelovanje.
Klikni za povečavo
ikona videoGovor predsednika dr. Danila Türka na novoletnem sprejemu za slovenske predstavnice in predstavnike sedme sile - 6 min., 21 Mb (INFO TV)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani