archived page

Predsednik na zaključni prireditvi programa Zeleni nahrbtnik

Ljubljana, 19.4.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne prireditve programa Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana "Zeleni nahrbtnik" (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je v ljubljanskem rekreacijskem središču Mostec udeležil zaključne prireditve programa Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana "Zeleni nahrbtnik", v katerem sodeluje 1.900 otrok iz ljubljanskih vrtcev. Okoljevarstveni projekt, ki poteka že 22. leto zapored, je namenjen spodbujanju odgovornega in spoštljivega odnosa predšolskih otrok do narave in okolja, v katerem živijo.

Prostovoljci mestne zveze prijateljev mladine so v času izvajanja programa gostovali v ljubljanskih vrtcih in s pomočjo simpatične maskote programa Zmajček Jurček otrokom na njim ustrezen način posredovali znanje o skrbi za okolje. V zelenih nahrbtnikih so prenašali okoljevarstvene naloge, ki so jih otroci izpolnjevali s pomočjo vzgojiteljic in pomočnic v vrtcih.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne prireditve programa Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana "Zeleni nahrbtnik" (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je v kratkem nagovoru zaželel otrokom, da bi bili dobre volje in da bi v Mostecu doživeli veliko prijetnih trenutkov. Otroke je nagovoril tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani