archived page

Slovesnost ob 20. obletnici Televizije AS

Murska Sobota, 28.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici Televizije AS z naslovom "TV AS že 20 let z vami in za vas" (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici Televizije AS z naslovom "TV AS že 20 let z vami in za vas". V slavnostnem nagovoru je poudaril pomen Televizije AS in sodobnih komunikacij za razvoj Pomurja in Slovenije. Izpostavil je, da se potreba po komunikacijah, ki je ena od temeljnih človekovih potreb, povsod po svetu pojavlja z veliko močjo. V naši državi, ki spada med 30 najbolj razvitih držav sveta, pa je ta potreba še bolj izrazita.

Televizija je v zadovoljevanju temeljne človeške želje po komunikaciji osrednjega pomena, je dejal predsednik. Kot je pojasnil, so bile vizualne podobe vselej najmočnejše in v preteklosti so imele nad njimi monopol institucije, ki so usmerjale razvoj družbe. Danes je položaj drugačen, saj so tehnologije veliko dostopnejše, podobe potujejo, ljudje jih sami ustvarjajo, sporočajo in z njimi mobilizirajo druge ljudi, poleg tega pa svojo željo po komunikacijah razvijajo na vedno nove načine.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici Televizije AS z naslovom "TV AS že 20 let z vami in za vas" (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je Pomurje opisal kot eno osrednjih regij Evrope. "Meja z Madžarsko v času hladne vojne je trdo zarezala v ta prostor ter omejila možnosti komunikacije in razvoja v vseh smereh. Po padcu meje ta prostor drugače živi in se razvija. Pomurje je cenjeno v Evropi, saj je blizu velikih urbanih središč, kot so Ljubljana, Zagreb, Dunaj in Budimpešta. To je prostor, ki je povezan z več državami in prav njegova geografska lokacija je ena najbolj zanimivih vrednot, ki daje tudi razvojno perspektivo," je dejal predsednik Türk.

Predsednik je poudaril, da je zelo pomembno, da se prav v tem prostoru še posebej velika pozornost posveti komunikacijam, predvsem vizualnim komunikacijam, ki jih omogoča televizija. Zato je ob tej priložnosti čestital Televiziji AS za njeno funkcijo povezovanja ljudi, etničnih skupnosti in držav v tem prostoru. Posebej pa je izpostavil tudi pomen televizije pri povezovanju Slovencev v Pomurju in madžarskem Porabju.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani