archived page

100. obletnica poslopja Gimnazije Celje – Center

Celje, 23.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil svečane akademije ob 100. obletnici poslopja sedanje Gimnazije Celje – Center (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil svečane akademije ob 100. obletnici poslopja sedanje Gimnazije Celje – Center. V nagovoru je dejal, da gimnazija domuje v eni izmed najlepših secesijskih zgradb, ki je tudi po sto letih še vedno moderna in ki se odlikuje z veliko svetlobe, odprtostjo in vsemi potrebnimi prostori za opravljanje pedagoškega dela.

V stotih letih so se v tej zgradbi izvajali številni šolski programi in druge dejavnosti, med katerimi je predsednik omenil programe dekliških in deških štirirazrednih šol, lazaret, bolnišnico, osnovno šolo in učiteljišče. Predsednik je izpostavil, da se današnja gimnazija, ki jo obiskuje skoraj tisoč učencev, s pestrim naborom šolskih in obšolskih vsebin uvršča med programsko najbolj razvejane šole v Sloveniji.

"Vemo, da obstajajo danes v slovenskem šolstvu številni problemi, in nocojšnja slovesna priložnost ni primerna, da bi o njih podrobneje razpravljali. Toda opozoriti je treba, da je šolstvo pomembna prvina narodove eksistence in prihodnosti, socialna varnost učencev pa pomembna prvina naše skupne socialne varnosti. Vse to moramo imeti v mislih, ko v kriznih trenutkih iščemo poti naprej," je ob tej priložnosti poudaril predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani