archived page

Türk z Obamo o razvoju čezatlantskega partnerstva

Carigrad, 7.4.2009  |  sporočilo za javnost


Slovenski predsednik dr. Danilo Türk se je srečal z ameriškim predsednikom Barackom Obamo (FA BOBO)Po zaključku prvega dne zasedanja foruma Zavezništva civilizacij so se nekateri od sodelujočih predsednikov držav in vlad ter vodilnih predstavnikov mednarodnih organizacij srečali s predsednikom Združenih držav Amerike Barackom Obamo.

Na neformalnem enournem srečanju so izmenjali poglede na posledice svetovne finančne in gospodarske krize, rezultate nedavnega vrha skupine 20 najrazvitejših in najhitreje rastočih držav (G20) v Londonu ter naloge mednarodnih organizacij v novih okoliščinah. Posebno pozornost so namenili pomenu krepitve globalnega dialoga, zavračanja predsodkov in ksenofobije ter izboljšane komunikacije med različnimi kulturami in civilizacijami.

Slovenski predsednik dr. Danilo Türk v pogovoru s predsednikom ZDA Barackom Obamo in predsednikom Turčije Abdullahom Gülom (FA BOBO)Predsednik dr. Danilo Türk se je z ameriškim predsednikom Barackom Obamo pogovarjal predvsem o razvoju čezatlantskega partnerstva v razmerah, ki jih določajo sodobna globalna prerazporejanja gospodarske ter politične moči in vpliva. Prav krepitvi tega partnerstva ter dobrega razumevanja z islamskim svetom je namenjen tudi obisk ameriškega predsednika v Evropi, ki se končuje danes.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani