archived page

Sožalje predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka

Ljubljana, 23.2.2008  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je ob današnji vesti o smrti nekdanjega predsednika dr. Janeza Drnovška izrekel globoko sožalje. Njegovo sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

"Globoko sem pretresen ob vesti, da nam je huda bolezen iztrgala dr. Janeza Drnovška, nekdanjega predsednika Republike Slovenije. Dr. Drnovška smo v Sloveniji spoštovali in občudovali kot modrega politika, kot človeka širokih obzorij, kot uspešnega predsednika vlade in predsednika republike ter kot osebnost, ki je vložila svoje najboljše sposobnosti v naš skupni napredek in v prizadevanje za blaginjo državljank in državljanov Slovenije. Njegov prispevek je bil izjemen in v naših srcih se je zapisal kot resnični voditelj. Njegovo delo je močno utrdilo ugled Slovenije v svetu.

Dr. Janeza Drnovška sem tudi osebno dobro poznal in v veliko čast mi je bilo, da sem lahko z njim sodeloval v diplomatski aktivnosti naše države ter na posvetovanjih o skupni prihodnosti. Spomin na njegovo delo mi ostaja kot vzor premišljenosti in tehtnosti.

V tem žalostnem trenutku želim izreči globoko in iskreno sožalje vsem bližnjim, vsem državljankam in državljanom Slovenije pa sporočam, da se bom trudil nadaljevati z delom, ki bo vredno dediščine dr. Janeza Drnovška."



Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je popoldan kot prvi vpisal v žalno knjigo za pokojnim nekdanjim predsednikom republike dr. Janezom Drnovškom.
Žalna knjiga bo odprta vsak dan med 8. in 20. uro, v Kristalni dvorani Predsedniške palače, vhod Prešernova ulica 8.




Klikni za povečavo
Klikni za povečavo
Klikni za povečavo

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani