archived page

Predsednik republike obiskal družbo KLS Ljubno

Ljubno ob Savinji, 24.1.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo KLS Ljubno (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo KLS Ljubno, ki je v akciji Slovenska gazela prejela nagrado zlata gazela 2011 za najboljše med hitro rastočimi slovenskimi podjetji. KLS Ljubno se ukvarja z razvojem in proizvodnjo zobatih obročev vztrajnikov za avtomobilske motorje. Proizvodnjo si je po srečanju z vodstvom družbe ogledal tudi predsednik.

V izjavi za medije je predsednik KLS Ljubno izpostavil kot družbo, ki je izkazala izjemne poslovne rezultate z lastnim naporom in danes predstavlja enega pomembnih svetovnih proizvajalcev v okviru kompleksne avtomobilske industrije. Poudaril je, da smo v Sloveniji ponosni na te dosežke, ki so rezultat našega znanja, dela in prizadevanja.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo KLS Ljubno (foto: Stanko Gruden/STA)V tem je tudi ključ do gospodarskega uspeha Slovenije, saj brez industrijskega jedra razvoja ne bomo imeli celovitega razvoja, je dejal predsednik. Prav KLS Ljubno je po njegovih besedah primer takega razvoja. Kot je pojasnil, je družba uspela kultivirati delo, proizvodnjo in svoj celoten razvoj, s tem pa je dosegla tudi boljše tržne rezultate.

Predsednik je pohvalil tudi izjemno visoko dodano vrednost, ki jo ustvarja podjetje. V jedru tega rezultata so visoka poslovna in delovna etika ter samospoštovanje in spoštovanje drugih. To etično in kulturno jedro je pomembno izhodišče in izkušnja, ki je pomembna za Slovenijo in po kateri bi se lahko zgledovali tudi drugi, je poudaril predsednik.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo KLS Ljubno (foto: Stanko Gruden/STA)
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani