archived page

Predsednik Türk sprejel tri nove veleposlanike v Sloveniji

Ljubljana, 17.1.2008  |  sporočilo za javnost


Veleposlanik Republike Srbije v RS Predrag Filipov, Veleposlanik Islandije Svavar Gestsson ter Veleposlanik Estonije Miko Haljas so danes predsedniku republike dr. Danilu Türku predali poverilna pisma.

Novi srbski veleposlanik Filipov je na tem položaju zamenjal zadnjega veleposlanika SČG v Sloveniji Ranka Milovića, ki je končal svoj mandat poleti 2006, pred referendumom o neodvisnosti Črne gore. Diplomatsko predstavništvo Srbije, ki je prevzela nasledstvo SČG, je odtlej vodil začasni odpravnik poslov. Osrednja tema razgovora med predsednikom Türkom in veleposlanikom Filipovom so bila vprašanja srbskega približevanja Evropski uniji.

Z estonskim veleposlanikom Mikom Haljasom, ki ima sedež v Budimpešti, se je predsednik Türk pogovarjal predvsem o možnostih širšega gospodarskega sodelovanja.

Novi islandski veleposlanik Savar Gestsson, ki ima sedež v Köbenhavnu, in predsednik dr. Türk sta se strinjala, da so odnosi med Slovenijo in Islandijo tradicionalno dobri. Sogovornika sta izmenjala tudi mnenja o dejavnostih OZN.

Klikni za povečavo
Klikni za povečavo
Klikni za povečavo

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani