archived page

Predsednik republike sprejel premierja Madžarske

Ljubljana, 26.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Madžarske Viktorja Orbána (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Madžarske Viktorja Orbána, ki se mudi na uradnem obisku v Republiki Sloveniji. Pogovarjala sta se o dvostranskem sodelovanju, evropskih vprašanjih in razvojnih izzivih.

Sogovornika sta se strinjala, da imata državi dobre dvostranske odnose, da želita razvijati to sodelovanje naprej in da so v tem okviru pomembni infrastrukturni projekti. Madžarski premier Orbán je ponovil svojo zavezo, da bodo cesto Verica–Gornji Senik zgradili v naslednjem letu.

Največji del pogovora je bil posvečen razvojnim vprašanjem, kjer je prišla do izraza razlika med Slovenijo in Madžarsko glede odnosa do socialne države. Predsednik Türk je poudaril, da je za Slovenijo socialna država eden bistvenih elementov naše identitete in da v iskanju odgovorov na razvojne izzive posvečamo vprašanju socialne države eno osrednjih mest.
Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Madžarske Viktorja Orbána (foto: Tamino Petelinšek/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani