archived page

Predsednik republike nagovoril udeležence akcije "Zemljo so nam posodili otroci"

Ljubljana, 21.4.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk se je danes udeležil akcije ozaveščanja o pomenu ohranitve naravnega okolja z naslovom "Zemljo so nam posodili otroci", v katero so vključeni otroci osnovnih in srednjih šol. Akcija v organizaciji Zveze Prijateljev mladine Slovenije in Agencije RS za okolje letos poteka že tretjič.

V svojem nagovoru je predsednik republike udeležencem akcije povedal, da danes vedno več ljudi razume, da moramo z Zemljo ravnati odgovorno in da moramo misliti tudi na tiste, ki prihajajo za nami. Spomnil je, da akcija sovpada z jutrišnjim svetovnim dnevom Zemlje in opozoril na vedno bolj vidne posledice neodgovornega odnosa do okolja. "Soočamo se z mnogimi problemi. Temperature se opazno dvigujejo, raven podzemnih voda se znižuje, z odpadki ne ravnamo modro, okoljske katastrofe so vedno manj obvladljive, vse to pa vpliva tudi na zdravje ljudi. Časa za odlašanje ni več," je dejal predsednik dr. Danilo Türk.

Klikni za povečavoKljuč za rešitev teh problemov je nova zavest in odgovornost do okolja in do vsakršnega početja, ki nam zmanjšuje kakovost bivanja in našim potomcem zapušča osiromašeno in bolno okolje, je dodal predsednik republike. Na koncu je pozdravil vključevanje mladih v akcijo ozaveščanja in se zahvalil vsem sodelujočim, ki razvijajo novo zavest in občutek za skupne vrednote, povezane z varstvom okolja.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani