archived page

Predsednik sprejel najboljše športnice in športnike v letu 2011

Ljubljana, 21.12.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2011 (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2011. V pozdravnem nagovoru je poudaril pomen športa kot nacionalne vrednote, ki Slovenijo uvršča med velike športne sile. Izpostavil je, da se pri nas kar 65 odstotkov prebivalcev na ta ali oni način ukvarja s športom, poleg tega pa imamo tudi veliko odličnih športnikov, organizatorjev športa, športnih organizacij in ljudi, ki pomagajo pri razvoju športa.

Šport je po besedah predsednika pomemben tudi kot družbena dejavnost, ki krepi vrednote našega skupnega prizadevanja za pomembne cilje. Vsem vrhunskim športnikom se je zahvalil za zgled, ki ga dajejo mladim, kar je izjemno veliko vredno in premalokrat izpostavljeno. Predsednik je spomnil, da je slovenski šport razvit na vseh področjih, v individualnih in kolektivnih športih, tako v poletnih kot tudi zimskih športih.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2011 (foto: Stanko Gruden/STA)V Sloveniji je veliko športnih prireditev, kjer se organizatorji in različne generacije ljudi vsako leto izkažejo pri njihovi pripravi in za to ne zahtevajo posebnega plačila. Med njimi je predsednik posebej omenil nedavno FIS tekmovanje za svetovni pokal v teku na smučeh "Rogla Open 11", ki je poneslo podobo Slovenije v vse dele sveta, ki spremljajo zimski šport. Za uspešno izvedbo prireditve je čestital vsem, ki so sodelovali pri pripravi.

V zaključku svojega nagovora je predsednik izrazil iskreno privrženost in spoštovanje do športa. Vsem udeležencem sprejema je zaželel prijetne božične praznike, srečno novo leto in veliko uspehov v prihodnjem letu, ki bo tudi olimpijsko leto. Ob tem je izrazil željo, da bi slovenski športniki dosegli dobre rezultate na olimpijadi v Londonu in na športnih igrah, ki bodo s tem povezane, ter da bi tudi Slovenija doživela na vseh področjih enak napredek, kot smo ga vajeni iz dosedanjih olimpijskih iger.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2011 (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik dr. Danilo Türk se je zvečer udeležil prireditve Športnik leta 2011, na kateri so svečano razglasili najboljše športnike leta po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani