archived page

Informacije o delegaciji in izbiri letala za delovni obisk na Nizozemskem

Ljubljana, 7.3.2012  |  pojasnilo in popravek


Z željo po čimbolj javnem in transparentnem delovanju državnih organov objavljamo natančne informacije o sestavi delegacije, stroških ter postopku izbire ponudnika letalskega prevoza za delovni obisk predsednika in predstavnikov slovenskega gospodarstva na Nizozemskem (28. in 29. novembra 2011):

Sestava delegacije Republike Slovenije
  • dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije
  • Leon Marc, veleposlanik RS v Kraljevini Nizozemski
  • Mojca Seliškar Toš, šefinja kabineta predsednika Republike Slovenije
  • Franci Perčič, svetovalec predsednika za gospodarska vprašanja
  • Boštjan Lajovic, svetovalec predsednika za odnose z javnostmi

Spremstvo delegacije

Delegacijo so spremljali svetovalec na veleposlaništvu RS v Kraljevini Nizozemski, predstavniki protokola in varnosti ter uradni fotograf in snemalec. Obisk je spremljala še 40-članska delegacija predstavnikov slovenskega gospodarstva in pa predstavniki slovenskih medijev. Gospodarsko delegacijo so spremljali vodja sektorja za gospodarsko promocijo (MZZ), svetovalec in sekretarka v sektorju za gospodarsko diplomacijo in predstavnica protokola.

Na relaciji Ljubljana – Rotterdam je z letalom družbe Adria Airways potovalo 48 potnikov. Na relaciji Rotterdam - Ljubljana pa prav tako 49 potnikov.

Stroški

Urad predsednika Republike Slovenije je imel z najemom letala 3.036,78 EUR stroškov. Preostale stroške si bodo v sorazmernem deležu (glede na število potnikov na posamezni relaciji) razdelili Ministrstvo za zunanje zadeve, Protokol Republike Slovenije, Urad za varnost in zaščito (GPU) ter posamezna podjetja.

Informacije o izvedbi javnega naročila

Z družbo Adria Airways je bila sklenjena neposredna pogodba za najem večjih letal (od 20 do 162 potnikov) za potrebe Urada predsednika Republike Slovenije.

Postopek oddaje javnega naročila je vodilo Ministrstvo za javno upravo.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani