archived page

Predsednik Türk sprejel ruskega premierja Putina

Brdo pri Kranju, 22.3.2011  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Ruske federacije Vladimirja Putina (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Ruske federacije Vladimirja Putina, ki je na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja prispel v Republiko Slovenijo na uradni obisk.

Slovenski predsednik in ruski premier sta se pogovarjala o kakovosti dvostranskih odnosov, za katere sta se strinjala, da se uspešno razvijajo. Kot sta poudarila, imajo slovensko-ruski odnosi bogato zgodovino in se izražajo v številnih sklenjenih dvostranskih sporazumih ter v obširnem gospodarskem sodelovanju, ki nastaja v tem času. Uspešno se razvija tudi kulturno sodelovanje.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Ruske federacije Vladimirja Putina (foto: Daniel Novakovič/STA)Sogovornika sta se posvetila zlasti prihodnosti dvostranskih odnosov, ki postajajo čedalje bolj raznovrstni in znotraj katerih je gospodarsko sodelovanje, zlasti v povezavi z gradnjo plinovoda Južni tok, osrednja tema.

Predsednik Türk in premier Putin sta se v pogovoru dotaknila tudi nekaterih mednarodnih vprašanj.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani